طراحی مفهوم گستردهای است که شما از راههایی متفاوتی میتونید وارد آن شوید. مثلا غذاتون رو دیزاین میکنید یا لباستونو یا خیلی کارهای دیگه، یکی هم تصمیم میگیره تو دانشگاه درسشو بخونه و شاغل اون رشته بشه مثلا معماری بخونه یا نقاشی یا طراحی صنعتی یا .... یکی از این رشتهها گرافیک است .
بریم سراغ اصل مطلب، یکی از مشکلات دانشجویان گرافیک اینه که تو دانشگاه خیلی چیزی بهت یاد نمیدن یا متناسب با نیاز بازار ایران بهت یاد نمیدن. چند سال میگذره و میبینی سرعت پیشرفتت چندان نبوده و از طرفی خیلی ها این رشته رو در دانشگاه نمیخونن و میبینی خودشون با آموزشهای اینترنتی یا کلاس آزاد یاد گرفتند ... چه رشتهتون گرافیک باشه چه رشته دیگه میتونید وارد دنیای گرافیک شوید و از آن لذت ببرید...
برای آشنایی با رشته گرافیک اول باید با مبانی هنرهای تجسمی آشنا شوید چیزهایی مثل رنگ و کنتراست و هارمونی و.... . بعد از اون میتونید عجله کنید و مستقیم برید سراغ فتوشاپ. کتاب هایی هستند برای آشنایی شما با مبانی مثل "مبادی سواد بصری دونیس داندیس" و "تجزیه و تحلیل آثار گرافیک مسعود سپهر" و "مقدمه ای بر گرافیک دیزاین فرشید مثقالی" که میتونید تهیه کنید .(البته طراحی کردن و کلاس طراحی رفتن هم بسیار به سواد گرافیکی شما میتونه کمک کنه)
و همینطور دیدن آثار گرافیک و مجله های طراحی خیلی به ایده گرفتن شما کمک میکنه.
با گرافیک هم میتونید "خلاقیت" تجربه کنید هم "مذاکره کردن" با مشتری که از جمله مهارت هایی است که خیلی تو زندگی به دردتون میخوره. البته یکسری که فکر میکنند گرافیک هم مثل نقاشی فقط خلاقیت است ممکنه کمی توی ذوقشان بخورد مثلا برای دیزاین "نوشتار یک مجله" شاید چندان خلاقیت لازم نباشد و کاری تکراری و کسالت آور برایتان باشد ولی در طراحی یک پوستر اونجاست که یک گرافیست میتونه خلاقیتشو نشون بده. در گرافیک هم کار اپراتوری نرم افزار وجود دارد هم خلاقیت، یک گرافیست باید همه ی این کارها را یاد بگیرد و برای مسالهها راه حل تصویری ارائه دهد.
بازار کار گرافیک :
تقاضا برای گرافیست ها تقریبا مناسب و قابل قبول است و اکثر سازمانها و شرکتهای کوچک و بزرگ به گرافیست نیاز دارند طوری که با دیدن آگهیهای استخدام این رو متوجه میشوید. بعضی شرکتها نیازمند متخصص حرفهای و بعضی با متخصص مبتدی کارشان راه میافتد، به خاطر همین با گرافیک میتونید بعد از کارآموزی زود سرکار بروید. (البته در ابتدا با حقوق کم)
درآمد گرافیک :
درآمد رشته گرافیک بسته به اینکه کارمند جایی هستید یا خودتون دفتر تبلیغاتی دارید متفاوت است، بر اساس آخرین تحقیق صورت گرفته درآمد مشاغل در سال 95 در شکل زیر متوسط حقوق گرافیست را مشاهده میکنید. 50% جامعه آماری به طور متوسط 1میلیون 800 هزار تومان حقوق میگیرند.
.
البته این میزان در شرکتهای مختلف و در تهران و شهرستان ها متفاوت است مثلا آگهی زیر را ببینید ...
با رادوو همراه باشید، در مطالب بعدی در مورد "مبانی گرافیک" و کتاب های گرافیک بیشتر صحبت خواهیم کرد.