1- فضای ابری قانون مور را شکست میدهد!
همانطور که در قانون مور گفته شده است، تعداد ترانزیستورهای روی یک تراشه با مساحت ثابت هر دو سال، به طور تقریبی دو برابر میشود. ولی این قانون برای زمانی بوده است که تمامی وظایف بر عهده CPU رایانه شخصی شما بوده. فضای ابری که امروزه توسط برنامه نویسان طراحی شده است دیگر نیاز به قدرت و توان بالای CPU شما ندارد. شاید در آینده ای نه چندان دور نیازی به پیشرفت سخت افزارهای رایانه های شخصی نباشد و این قدرت برنامه نویسی است که نیاز شما را تنها با یک مانیتور و اینترنت بر آورده می کند.
2- با محو شدن رایانههای شخصی و پدید آمدن فضاهای ابری، طراحی رابط کاربری UI پیچیدهتر و مهمتر میشود.
جدا از پیشرفت و تکنیک های برنامه نویسی در آینده، طراحی رابط کاربری نیز به شاخه ای مهم تبدیل میشود. سادگی، برقراری ارتباط ساده بین ابزار و کاربر، باید تا اندازه ای صریح باشد که نیازی به هیچگونه آموزش از طرف برنامه نویس به کاربر نباشد.
3- اینترنت اشیاء، از بین رفتن امنیت حریم شخصی.
امروزه برنامه نویسان زیادی هستند که دست روی شاخه IOT یا اینترنت اشیاء گذاشتهاند. اگر از دید یک برنامه نویس IOT به این قضیه نگاه کنیم، برای کاربر خیلی لذت بخش است که بتواند تمام وسایل خانه خود را از راه دور کنترل کند. فرض کنید به مسافرت رفته اید و فراموش کردید که شیر آب آشپزخانه یا فلکه گاز را ببندید.! یا حتی درب منزل خود را قفل نکرده اید.! فقط کافی است تلفن هوشمند خود را از جیب خارج کنید و هر کاری که دوست دارید با وسایل خانه خود بکنید. ولی حال خود را جای کاربر بگذاریم. صد ها دستگاه هوشمند در منزل خود داریم که نیاز به آپدیت شدن دارند. هکر ها حتی از توستر آشپزخانه هم می توانند به شما حمله کنند. شاید iot از لحاظ روانشناسی جز استرس و ناآرامی چیزی برای شما نداشته باشد. البته بهتر است این موضوع را هم در نظر بگیرید، که تا همه موارد امنیتی حل نشود خبری از IOT در منزلتان هم نیست.
4- یادگیری ماشین به یک استاندارد جدید تبدیل میشود.
در ابتدای دنیای برنامه نویسی فضایی به نام دیتابیس وجود نداشت، و ما در عصری از این دنیا هستیم که ذخیره سازی دیتا در آن به مانند آب خوردن است. الگوریتم های یادگیری ماشین تنها چند سال بعد از ساخت Oracle,MySql,MangoDB به وجود آمدند. برنامه نویسان توسط یادگیری ماشین، سیستم های ذخیره سازی کوچک را به Big Data تبدیل کردند که امروزه در سایت هایی مثل Google,Facebook,Instagram و .. از آن استفاده می شود. در آینده نزدیک علم برنامه نویسی یادگیری ماشین را به یک استاندارد تبدیل میکند تا Big Data هم برای شما مثل آب خوردن باشد.
5- قانون اساسی کشور با پیشرفت برنامه نویسی تغییر میکند.!
بله این مسئله کاملا درست است، برنامه نویسی تا اندازهای پیش خواهد رفت که برای استفاده از سیستم ها و یا حتی نوشتن کدها، یک کشور باید قانون اساسی خود را به روز کند. (البته اگر تا آن زمان قوانین به دست هوش مصنوعی نیافتد).
احتمالات غیر رسمی نیز وجود دارد که تعدادی از آنها را خدمتتان معرفی میکنم:
1- برنامه نویسی به گونهای میشود که هر کسی میتواند کد بزند، ولی تعداد کمی خواهند بود که میتوانند کدهای به درد بخوری را بنویسند.
2- زبان php دوباره به قدرت خود باز میگردد و با NodeJs رقابت میکند.
3- همه به زبان جاوااسکریپت تسلط پیدا میکنند، ولی هیچکس از آن استفاده نمیکند.
4- تلفنهای هوشمند هر کاری میکنند به غیر از تماس گرفتن.
5- پروتکلهای باینری دوباره برمیخیزند.
6- کنسولها جای PC ها را میگیرند.
احتمالات گفته شده تا اندازهای شاید ترسناک به نظر برسد، ولی باید هوشمندانه تصمیم گرفت. برنامه نویسی در آیندهای نزدیک به یک زبان ارتباطی تبدیل میشد. مدارس از دوران ابتدایی با آموزش الفبا، برنامه نویسی را نیز به دانش آموزان، آموزش میدهند.
بهتر است دست روی دست نگذارید، شروع برنامه نویسی; انتخاب بهترین زبان مناسب برای من را مطالعه کنید و از همین الان شروع کنید.